Para iso tivemos a colaboración da familia da Gaivota Sabela que invitounos a súa casa para que puideramos ver de primeira man como é o proceso.
Primeiro fumos a ver as prantas do millo e puidemos coller unhas cantas espigas. A actividade gustou tanto que moitos nenos e nenas repetiron a experiencia unha e outra vez.
Pero aínda non podiamos ver os grans do millo así que tivemos que esfollar ata atopar os grans.
A profe Dámaris e o bisavó de Sabela explicáronnos que para poder usar os grans do millo había que secalos, meténdoos no horreo e cando están secos debullalos. Antes facíase a man pero agora hai unha máquina que o fai por nós e axuda moito no traballo.
Cando xa temos os grans podemos facer fariña con eles, para iso usamos o muíño.
Tamén contáronnos que do millo aproveitábase todo, todo e todo! As follas servían para facer xergóns ou para botar nas cortes dos animais e logo facer estercol.
Cos grans tamén podemos alimentar aos animais, o coello, galos e galiñas que tamén vimos. E co carozo que queda tras debullar podese encender o lume.
E despois de tanto coñecemento que pensades que fixemos??? Papar, como en todas as festas!! Papamos flocos de millo que encántannos!!!
Pero non só vimos millo nesta excursión, tamén kiwis, cabazas, pinos e piñas, castiñeiros con ourizos e castañas, carballos con landras...
Xa vedes que foi moi completa, pero agora deberes para a casa: que alimentos están feitos co millo ou fariña de millo? (podedes traer imaxes das revistas do súper)
Xa vedes que foi moi completa, pero agora deberes para a casa: que alimentos están feitos co millo ou fariña de millo? (podedes traer imaxes das revistas do súper)
Moitísimas grazas a familia de Sabela pola súa amabilidade e paciencia!!
2 comentarios:
Estupenda iniciativa. Sencilla y cercana, gracias a la familia de Sabela. A victoria le encantó, cuando llegó a casa me preguntaba si yo conocía es "estriecol".
Una salida estupenda, Pablo lo pasó genial, sobretodo cuando le dieron "palomitas"...
Publicar un comentario